In fiecare an, numaram prea multi morti si raniti pe sosesele din Botosani, iar soferii nu invata nimic din aceste tragedii.
In sapte zile, sute de conducatori auto au fost amendati de politisti pentru ca au apasat prea mult pedala de acceleratie.
Primul loc la vitezomani il ocupa un tanar de 22 de ani care circula cu o viteza de 155 km/h pe un pe un sector de drum limitat la 90 km.
Politistii de la rutiera au actionat in cascada si au dat amenzi pe banda rulanta.
Aproape 300 de soferi au fost amendati dupa ce au apasat prea mult pedala de acceleratie.
Cinci conducatori auto au fost sanctionati si s-au ales cu permisul suspendat pentru ca au fost prinsi in timp ce conduceau desi se aflau sub influenta alcoolului.
Ca masura complementara, politistii au mai retinut zece permise de conducere pentru incalcarea regimului legal de viteza si au retras 14 certificate de inmatriculare.
Politistii rutieri au depistat si doi tineri din Botosani care circulau cu o viteza excesiva. Unul dintre acestia, de 21 de ani din Saveni conducea un autoturism cu viteza de 126 km/h pe un sector de drum limitat la 50 km/h.
Cu o viteza de 155 km/h, a fost depistat conducand o masina, un alt tanar de 22 de ani, din orasul Darabani, viteza inregistrata de aparatul radar in afara localitatii, pe un sector de drum limitat la 90 km/h.
Cei doi conducatori auto au fost sanctionati contraventional cu amenda in valoare de 1.305 lei fiecare si ca masura complementara, le-a fost retinut permisul de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, pentru o perioada de 90 de zile.