Avalansa de pacienti pe sectia de ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta.
De cand iarna si-a intrat in drepturi saloanele au fost umplute pana la refuz de botosaneni care au ajuns la spital cu maini sau picioare rupte dupa ce au cazut pe gheata.
Cum timpul de asteptare pentru cei care trebuie operati poate depasi si o saptamana, infiintarea unei noi sali de operatie pentru sectia ortopedie devine extrem de necesara. Din ianuarie si pana in prezent, in urgenta au ajuns 350 de botosaneni cu fracturi la maini sau picioare, 48 cu entorse si 26 cu luxatii.
Cazurile mai usoare au fost tratate in urgenta sau in Ambulatoriu, iar pacientii cu fracturi au fost internati pe ortopedie, sectie care a fost permanent plina de bolnavi. Rata de ocupare a paturilor pe ortopedie a fost de 90 la suta. Problema este ca multi bolnavi care ajung pe aceasta sectie si trebuie operati asteapta si cate doua saptamani pana sa ajunga in sala.
In blocul operator exista o singura sala de operatie pentru ortopedie si este nevoie de a doua sala pentru ca totul sa fie in regula.
Prin aceasta investitie, ar scadea durata de asteptare a pacientilor si implicit sectia nu ar mai fi atat de aglomerata de bolnavii care trebuie operati. Exista promisiuni ca la sfarsitul lunii martie va fi demarata procedura pentru infiintarea celei de-a doua sali de operatie pentru ortopedie.