Muzeul Judetean Botosani impineste 40 de ani de la inaugurarea. In perioada 26- 27 octombrie 2017, Muzeul Judetean , invita botosanenii la manifestarile prilejuite de aniversarea a 40 de ani de la inaugurarea institutiei.
Joi, 26 octombrie, începând cu ora 14.00, va avea loc simpozionul aniversar cu tema: „Muzeul Judetean Botosani si rolul sau în protejarea si valorificarea patrimoniului cultural botosanean”, cu participarea fostilor si actualilor angajati si a colaboratorilor locali ai institutiei.
Vineri, 27 octombrie, începând cu ora 10.00, manifestarile dedicate aniversarii vor continua prin Simpozionul aniversar „Muzeul Judetean Botosani si rolul sau în activitatea stiintifica nationala”, la care vor participa autoritati locale si nationale, parlamentari, reprezentanti de seama ai institutiilor de cultura din România, personalitati ale vietii stiintifice si muzeale nationale, parteneri, sustinatori si colaboratori apropiati ai muzeului care au fost si sunt în continuare alaturi de institutia de cultura.