Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) a publicat astazi, lista cu peste 700 de locuri de munca vacante la Botosani.
Ofertele cele mai avantajoase vin, în continuare, din sistemul bugetar, unde salariile ajung la mii de lei. Inginerii, în schimb, chiar daca sunt foarte cautati, sunt platiti uneori putin peste salariul minim. Numeroase posturi vacante sunt anuntate în primariile judetului, de la consultant la referent sau consilier. Somerii cu studii medii se pot angaja în administratie, dar cele mai multe oferte vin din mediul privat: bucatar, gestionar, pizzar, ospatar, barman, casier, infirmier, dulgher, zidar, instalator, zugrav, tinichigiu, sofer, cofectioner etc. Un numar de 5.960 de persoane se afla in evidentele AJOFM Botosani. Din cele 5.960 de persoane inregistrate, 734 sunt someri indemnizati iar 5.226 sunt persoane in cautarea unui loc de munca, inscrise in evidentele agentiei fara a beneficia de drepturi banesti.
La sfarsitul lunii iunie ponderea cea mai mare pe categorii de varsta, este de 31,35 la suta pentru persoanele cu varste cuprinse intre 30 si 39 de ani adica1.868 de persoane. Ponderea cea mai mica insa, e de 5,27 la suta si se inregistreaza in randul tinerilor cu varsta pana in 25 de ani, mai exact 314 persoane. Cei care nu au experienta si nici formare profesionala au la dispozitie programe de formare profesionala.