expo muzeu

Expozitii tematice, dar si spectacole inchinate Zilelor Teatrului s-au regasit in lista de activitati ale botosanenilor.

Sambata, o expozitie cat o viata intreaga a fost vernisata, la Muzeul Judetean de Istorie.

Mihai Cornaci, cel mai pasionat colectionar botosanean, si-a expus vasta colectie spre incantarea botosanenilor.

Evenimentul a avut dubla insemnatate, si a

venit ca o incununare a intregii vieti petrecute printre insigne, medalii, timbre si multe alte obiecte ce si-au gasit locul in inima colectionarului.

Sambata, la orele amiezii, zeci de personalitati botosanene, dar si oameni obisnuiti au dat curs invitatiei de a patrunde in „Universul Colectiilor„.

Un univers creat intr-o viata intreaga, de catre Mihai Cornaci, cunoscut colectionar chiar si la nivel national.

Peste 10 mii de exponate numismatice, filatelice, dar si ceasuri de buzunar, instrumente de scris sau piese ceramice au impanzit holurile, dar si sala mare a muzeului judetean de istorie. Expozitia vine ca un cadou pe care colectionarul si l-a facut, la implinirea unui anumit numar de ani, nedezvaluit publicului.

Si colegii de la Biblioteca Judeteana, au tinut sa-l rasplateasca, simbolic, pentru intreaga sa activitate.

Astfel de diplome au mai primit si fiul, dar si nepoata si sotia lui Mihai Cornaci, pentru sprijinul acordat colectionarului si pentru intelegerea pasiunii acestuia.

Sprijin si aprecieri fierbinti au venit si de la cea mai tanara colectionara si membra a Societatii Numismatice Romane.

Un alt eveniment cultural important, a avut loc duminica seara, cand, printr-o serie de activitati s-a incheiat cea de a IX-a editie a Zilelor Mihai Eminescu.

In cadrul festivitatii de inchidere a Zilelor Teatrului Mihai Eminescu, s-au acordat si cateva diplome de recunostinta unor actori si unor angajati din cadrul teatrului, dar si titluri de „Prieten al Teatrului Mihai Eminescu”, unor colaboratori ai institutiei, printre care se regaseste si postul de televiziune Tele M.

De asemenea, s-a lansat si cel de al 13-lea numar al Caietelor Teatrului.