Protestele au continuat joi seara in municipiul Botosani. Peste 1000 de oameni au iesit din case si au participat la marsul de pe strazile municipiului Botosani, in incercarea de a determina Guvernul Grindeanu sa abroge ordonanta prin care a fost modificat Codul Penal. Botosanenii prezenti in Piata Revolutiei au promis ca vor organiza proteste mai ample in acest weekend.
Asa cunm s-au obisnuit deja, oamenii au inceput sa se adune inainte de ora 18.00 in Piata Revolutiei din municipiul Botosani. Au venit cu steaguri si pancarte pe care erau scrise mesaje impotriva guvernului si a liderilor PSD care au impus acea ordonanta precum si mesaje prin care ii ironizau pe ministrul Justitiei. Si ieri seara, au iesit multe familii cu copii si chiar multe persoane de varsta a treia care nu sunt de acord cu modul in care Guvernul Grindeanu si liderii PSD au dat acea ordonanta de urgenta privind modificarea Codului Penal. Dupa aproape o ora in care au scandat Hotii, Hotii si Abrogare, protestatarii adunati in Piata Revolutiei au plecat intr-un mars pe strazile municipiului. Daca la plecarea din Piata Revolutiei erau vreo 600 de persoane, pe traseu s- au mai alaturat si alti botosaneni, la un moment dat fiind peste 1000 de protestatari.
Protestul de joi seara s-a incheiat in jurul orei 21.00 dar va continua atat in aceasta seara cat si in week-end. Sambata si duminica sunt asteptat proteste mai ample atat in Botosani cat si mai ales in capitala.