Semnal de alarma, tras de actorii botosaneni, care sunt nevoiti sa isi desfasoare activitatea la Casa Tineretului, intr-un spatiu impropriu, unde isi pun sanatatea in pericol.
Si asta nu se intampla de putin timp, ci de trei ani, de cand Teatrul „Mihai Eminescu” din Botosani, sta abandonat sub o haina de ciment aplicata pe fatada exterioara. Atmosfera in care actorii fac repetitii si tin spectacole este de-a dreptul una sinistra. Actorii isi iubesc meseria si o fac din tot sufletul pentru publicul spectator, dar nu de multe ori, atunci cand se aflau pe scena de la Casa Tineretului au fost pusi in situatii extrem de neplacute. Acestia privesc cu tristete la ce a ajuns cladirea Teatrului Mihai Eminescu. Imobilul a intrat in reabilitare in 2014 si nu se stie cand se vor termina lucrarile. Actorii cred ca autoritatile bat pasul pe loc si au lansat un semnal de alarma. Acestia au inceput noua stagiune sub sloganul „Redati comunitatii Teatrul Eminescu!”. Mai mult, ei se gandesc sa sustina un spectacol in preajma cladirii lasate prada intemperiilor.
Teatrul nu a obtinut finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala. O solutie ar fi ca primaria sa nu mai subventioneze energia termica, iar banii sa fie dirijati catre consolidarea cladirii teatrului.