Mai multi functionari din Primaria Botosani au fost chemati pentru audieri la Departamentul de Lupta Antifrauda din Bucuresti. Audierile au legatura cu un dosar privind societatea de termoficare a orasului care a semnat un contract de mententanta cu firmele Elsaco si Eletroalfa. Afacerea privind atribuirea mententantei celor doua firme private este cercetata si de catre DNA Suceava. Cinci functionari din Primaria Botosani au fost convocati pe datele de 9 si 10 octombrie la sediul Departamentului pentru Lupta Antifrauda Bucuresti. Printre acestia se numara directorul economic Mirela Ghiorghita, consilierul primarului, Romulus Eram si seful biroului achizitii Daniela Anitei.
Motivele pentru care acestia vor fi audiati tin de SC Modern Calor SA, mai precis de afacerea pe care acestia au incheiat-o cu Elsaco Electronic si Electroalfa privind contractul de mentenanta pentru noile motoare de cogenerare. De acesta afacere s-au interesat in urma cu doua luni si procurorii Sectiei Teritoriale DNA Suceava care in urma unor perchezitii au ridicat de la sediul Modern Calor toate actele si contactele care au stat la baza ei. In anul 2013, Modern Calor a semnat cu Elsaco Electronic si Electroalfa un contract de mentenanta pentru noile motoare. Contractul prevedea o plata de 37 de euro pe ora de functionare catre celor doua firme private din Botosani. Practic, lunar, in conturile celor care trebuiau sa asigure mentenanta intrau 26.000 de euro, indiferent daca acestea se stricau sau nu. Dealtfel cele doua motoare s-au gripat o singura data, dar au fost reparate de specialisti din Austria, nu de la Elsaco si nici Eletroalfa. Toata acesta afacere a intrat in vizorul procurorilor DNA .Procurorilor nu le este clar de ce Modern Calor nu a semnat contractul de mentenanta direct cu o firma care poate asigura acest lucru . Anchetatorii mai cerceteaza si cateva aspete de incompatibilitate.Este vorba de trei angajati Modern Calor, Mihaela Plesca, Nelu Paicu si Dumitru Iurea care au contracte de munca valabile si la SC Elsaco si SC Electroalfa.
De exemplu inginerul Dumitru Iurea primeste bani de la Electroalfa pentru a monitoriza buna functionare a motoarelor si primeste si salariu de la Modern Calor pentru a face acelasi lucru.
Acum, cazul a ajuns si in atentia anchetatorilor Departamentului Antifrauda care au dispus audirea tuturor celor care au facut parte din comisiile de licitatii si celor care au contribuit la incheierea acestor contracte.