Invitatie la Cinematograful Unirea, unde in weekend ruleaza o noua premiera, filmul
Un pas in urma serafimilor”, care spune povestea unui adolescent interesat sa devina preot. Duminica, in schimb puteti participa la a cincea editie a Festivalului Marului, organizat in localitatea Baiceni din comuna Curtesti, unde se anunta un spectacol pe cinste.
Pe scena, vor urca Ion Suruceanu, Matilda Pascal Cojocarita, Grigore Gherman, dar si ansambluri din judetul Cluj si Republica Moldova. Filmul „Un pas in urma serafimilor” spune povestea lui Gabriel, un adolescent care isi doreste sa devina preot si intra intr-un seminar teologic ortodox. Initial incearca sa se adapteze mediului, dar in cele din urma isi da seama ca sistemul este complet corupt si abuziv; nu dupa multa vreme, el si alti trei colegi sunt etichetati de consiliul scolii drept elevi- problema. Prinsi in lupta pentru putere intre un preot incoruptibil, dar abuziv, si un profesor laic viclean si corupt, elevii invata ca minciuna, furtul, manipularea si tradarea sunt aptitudini pe care trebuie sa si le insuseasca pentru a rezista in seminar. Cei mici sunt asteptati duminica, la Teatrul Vasilache pentru a urmari spectacolul „Soacra cu trei nurori” de la ora 11:00 si 12:30. Tot duminica, autoritatile locale din Curtesti organizeaza a V-a editie a Festivalului Marului. Evenimentul va incepe la ora 12:00 si va avea loc in incinta bazei sportive din localitatea Baiceni.
Pe scena vor urma mai multi artisti, printre care Ion Suruceanu, Matilda Pascal Cojocarita, dar si ansambluri populare din Botosani, Cluj si Republica Moldova.