Locatarii din blocul afectat de deflagratia produsa in luna septembrie de pe strada Primavarii primesc o mana de ajutor de la nivel central.
In sedinta de Guvern s-a aprobat alocarea sumei 66.000 de lei pentru familiile afectate de explozie. Asta inseamna cate 5.500 de lei de familie. Nu e mult, dar conteaza pentru oamenii care de luni intregi stau pe rude sau prieteni.
In blocul respectiv sunt 12 familii.
Oamenii din bloc isi amintesc cu groaza de ziua in s-a produs explozia. De doua luni trec prin zona si se uita cu jale la apartamentele distruse.Au gasit alinare la copii, dar asteapta ziua in care se vor putea muta din nou la casele lor.
Lucrarile de reabilitare sunt estimate la 200.000 de lei. Organele de ancheta au permis sa fie executate lucrari si la instalatia de gaz.
Va reamintim ca explozia puternica s-a produs in ziua de 15 septembrie.
Deflagratia a avut loc atunci la un apartament situat la etajul doi. Patru adulti si un copil de 11 ani, au fost raniti si transportati cu ambulantele la spital, iar 24 de locatari au fost evacuati. Batranul in apartamentul caruia s-a produs deflagratie a murit la Iasi.