Cultivatorii de tomate în spatii protejate vor beneficia si în 2018 de schema de ajutor de minimis, prevazuta pentru acest sector de catre Guvern. Insa anul acesta, programul Tomate 2018, aduce o particularitate in plus.
Resursele financiare necesare aplicarii schemei sunt de 183 de milioane lei, reprezentând echivalentul în lei a sumei de 40 de milioane euro si se asigura din
bugetul pe anul 2018. Valoarea ajutorului de minims este de 3.000 euro pe an, pentru fiecare beneficiar. Cristian Delibas, sustine ca toti comercanti sunt verificati constant.
Producatorii de tomate care vand in pietele din judet pot fi identificati prin documente care le atesta veridicitatea. Fermierii interesati si care îndeplinesc cumulativ criteriile necesare, pot depune solicitari de înscriere în Program TOMATE 2018, la sediul DAJ Botosani.
Scopul acestui program este realizarea unei productii cantitative si calitative si are rolul de a eficientiza exploatatia prin capitalizare, în vederea dezvoltarii unui management eficient al acesteia. În acelasi timp, programul raspunde dorintei consumatorului de a avea acces la produse proaspete în perioada rece a anului.