Amenzi drastice pentru cei care nu au autorizatie de securitate la incendiu. Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Botosani va demara controale la toate unitatile publice.
Reprezentantii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Botosani au organizat, astazi la Institutia Prefectului o instruire privitor la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu. La instruire au participat reprezentanti ai administratiilor publice locale si proiectanti care desfasoara activitati în domeniul securitatii la incendiu carora le-a fost prezentat cadrul legislativ, precum si demersurile pe care trebuie sa le faca pentru a obtine acest document. Termenul pâna la care a trebuit obtinuta autorizatia de securitate la incendiu a fost 30 septembrie 2017, dar sunt doua situatii în care acest termen expira la finele anului în curs. In momentul de fata se planifica activitatea pentru perioada urmatoare si se are in calcul sa se demareze controale la cei care nu se incadreaza in cele doua situatii. Sanctiunile pentru cei care nu respecta legea si nu au aceste avize de functionare, pot ajunge pana la 100 de mii de lei.
In situatiile unde sunt constatate incalcari flagrante si intra sub incidenta reglementarilor in domeniu se poate ajunge pana la inchiderea activitatii. Dupa tragedia din Clubul „Colectiv” autoritatile au schimbat legislatia si au dispus ca unitatile publice sa poata functiona numai cu o astfel de autorizatie.