O actiune fulger a Politiei Rutiere din Botosani s-a incheiat cu amenzi si permise suspendate.
Oamenii legii au organizat o actiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de neacordarea prioritatii de trecere pietonilor si masinilor.
Vizati au fost soferii care nu au dat prioritate de trecere pietonilor angajati in traversare regulementara, dar si vehiculelor care au acest drept. Timp de trei ore, politistii au actionat pentru actionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul neacordarii prioritatii de trecere pietonilor aflati in traversarea regulamentara a drumului public.
Dupa acest interval orar, pe parcursul intregii zile, oamenii legii au realizat actiuni pentru a-i depista pe soferii care nu dau prioritate de trecere vehiculelor care au acest drep.
Opt soferi au fost sanctionati pentru ca nu au dat prioritate pietonilor care traversau strada pe zebra si s-au ales cu permisul suspendat pentru 30 de zile.
Alti patru conducatori auto au fost amendati pentru ca au incalcat regulile rutiere si nu au dat prioritate altor soferi care aveau acest drept.
De asemenea, patru conducatori auto s-au alex cu permisul suspendat pentru incalcarea altor norme rutiere.
La actiunea organizata, au participat 29 de politisti, dintre care 26 din cadrul Serviciului Rutier.
In urma actiunii au fost aplicate in total 74 de sanctiuni contraventionale soferilor care nu au respectat regulile privind circulatia pe drumurile publice.
Politistii continua actiunile pentru siguranta traficului rutier si prevenirea evenimentelor negative in trafic si in perioada urmatoare.