Ancheta la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.
Sefii institutiei au demarat o ancheta interna si au dispus trimiterea in fata Consiliului de Judecata a doi angajati, ca urmare a unei interventii defectuoase pentru salvarea unui tanar de 17 ani disparut, duminica, in raul Siret.
Colonelul Cristian Amarandei a anuntat ca un ofiter si un subofiter vor fi cercetati pe linie administrativa pentru modul cum au actionat la acest eveniment nefericit, caracterizand ca acestia au dat dovada de lipsa de omenie la manevrarea trupului neinsufletit. Inspectorul sef al ISU Botosani, colonelul Cristian Amarandei, a anuntat marti, intr-un briefing de presa, ca ancheta vizeaza un ofiter si un subofiter care au participat la misiunea de salvare de pe raza localitatii Tudora.
Ancheta a fost declansata dupa ce rudele victimei au postat pe o retea de socializare mai multe imagini din momentul scoaterii din apa a adolescentului din care reiese ca angajatii ISU si cadrele medicale de la Serviciul Judetean de Ambulanta nu au aplicat masurile de resuscitare obligatorii in astfel de cazuri.
In functie de gradul de vinovatie, cei doi angajati pot primi de la un avertisment pana la o pedeapsa mai dura. Inspectorul sef, Cristian Amarandei a spus ca este pentru prima data cand la nivelul inspectoratului apare o astfel de situatie neplacuta. Cazul adolescentului inecat la Tudora, in dupa-amiaza zilei de duminica, a intrat si in atentia Departamentului pentru Situatii de Urgenta, care este in directa subordonare a secretarului de stat Raed Arafat.
Inspectorii DSU de la Bucuresti ancheteaza modul in care cadrele medicale si pompierii au intervenit pentru salvarea tanarului inghitit de ape si daca interventia a respectat toate protocoalele in vigoare.