Ancheta la maternitatea din Botosani, dupa ce o fetita a murit la cateva zile dupa nastere.
Parintii micutei sunt in stare de soc si nu inteleg cum acest episod frumos s-a transformat intr-un adevarat cosmar. Acestia acuza ca bebelusul ar fi contactat o bacterie in spital, insa
reprezentantii spitalului au o alta varianta. Acestia spun ca fetita s-a stins pentru ca era infectata cu streptococul beta-hemolitic de grup B.
Rezultatul necropsiei va scoate de iveala cauza mortii. Cu o zi inainte de nastere, buletinul de analiza a indicat ca mama este purtatoare, desi in urma cu doua saptamani, aceeasi analiza nu a indicat acest aspect. Bebelusul s-a nascut pe 8 martie, la maternitatea din Botosani, prin cezariana si s-a stins tot acolo, dupa trei zile. Reprezentantii unitatii spun ca fetita a inceput sa prezinte complicatii in data de 10 martie, la ora 05:00 dimineata, cand a fost internata pe terapie intensiva.
Buletinul de analiza a indicat ca bebelusul avea streptococ beta-hemolitic de grup B.
Conducerea unitatii medicale a declansat o ancheta in acest caz. Cazul a ajuns si in atentia procurorilor.
Parintii acuza ca bebelusul lor ar fi contactat o infectie in spital, intrucat pe toata perioada monitorizarii sarcinii nu au fost probleme.
Reprezentantii unitatii sustin ca mama a fost testata cu o zi inainte de nastere, iar buletinul de analiza a indicat ca este purtatoare de aceasta bacterie.
Necropsia va scoate la iveala cauza decesului.
In luna septembrie a anului trecut, un alt bebelus a murit la 30 de ore de la nastere, in Maternitatea Botosani.
Bebelusul s-a stins din cauza unei bronhopneumonii cu streptococ beta-hemolitic de grup B.
Directia de Sanatate Publica Botosani a amendat cele trei cadre medicale cu cate 3.000 de lei pentru ca nu aveau efectuate controalele medicale periodice, desi lucreaza in preajma nou- nascutilor.
In plus, medicul sef din sectia de neonatologie care se afla pe functie in luna septembrie a fost schimbat.