Explozia puternica produsa la Botosani ne aminteste de o lipsa majora a sistemului sanitar: marii arsi sunt foarte greu de tratat. Medicii din Botosani s-au chinuit o zi sa-l poata transfera pe batranul cu arsuri pe jumatate din suprafata corpului.
Toata paturile din Capitala erau ocupate, iar pana la urma, dupa mediatizarea cazului, pacientul a fost transferat la Spitalul din Iasi.
Culmea e ca, la o zi dupa transferul batranului la Iasi, pentru o femeie cu arsuri grave s-a gasit un loc la spitalul din Bucuresti. Batranul ranit grav in explozie a fost internat la Terapie Intensiva in Spitalul Judetean din Botosani. Medicii au cerut insa sa fie transferat de urgenta intr-o sectie specializata pentru arsi. Dar, nu s-a obtinut transferul, motiv pentru care pacientul a ramas la Botosani.
Pana la urma, pentru acest bolnav, ministrul Sanatatii a gasit un loc un spital din Iasi.
Toata aceasta situatie a starnit nemultumire in randul rudelor batranului. Cum starea pacientului s- a agravat, desi s-a obtinut transferul care Bucuresti, acesta nu mai poate fi transportat si ramane in continuare la Iasi. Exista anumite protocoale in cazul pacientilor cu arsuri grave, spun medicii ieseni. Deocamdata, apartamentele din blocul unde s-a produs explozia sunt pazite de jandarmi pentru ca nimeni sa nu patrunda in cladire. Reprezentantii Primariei Botosani au contactat un expert independent, care va stabili cat de grav a fost afectata structura de rezistenta a imobilului si daca acesta mai poate fi locuit.