Intamplare cumplita in urma cu 24 de ore intr-o localitate din judetul Botosani.
Un barbat de 50 de ani a ajuns in stare foarte grava la spital, dupa ce a fost atacat de propriul cal. Animalul l-a muscat de mana, omul a cazut, dupa care calul l-a lovit cu picioarele provocandu-i mai multe traumatisme.
Anul acesta, peste 500 de botosaneni au ajuns in urgenta dupa ce au fost muscati de animale, precum caini, cai, porci sau pisici. Barbatul in varsta de 50 de ani din Flamanzi a fost adus cu ambulanta in Unitatea de Primiri Urgente. Acesta se afla in stare grava, dupa ce a fost atacat de calul din gospodarie.
Barbatul s-a ales cu mai multe traumatisme si a ramas internat in spital. Anul acesta nu mai putin de 526 de botosaneni au ajuns in Unitatea de Primiri Urgente dupa ce au fost muscati de diverse animale, cel mai frecvent de caini, cai sau pisici. Toti pacientii care ajung la spital cu plagi datorate muscaturilor de animale trebuie vaccinati.
Asta daca au noroc sa nimereasca intr-un moment in care exista vaccin in farmacia unitatii pentru ca exista si sincope cu aprovizionarea. Medicii spun ca muscaturile de cai sunt extrem de periculoase, dar nici cele de caini nu sunt de neglijat.
Cadrele medicale ii sfatuiesc pe oamenii care sunt muscati de animale sa se prezinte de urgenta la doctor.