Val de amenzi pentru soferii care nu poarta centura de siguranta.
In primele cinci luni ale acestui an, peste 2.200 de conducatori auto din judetul Botosani au fost prinsi de politisti in timp ce circulau fara sa aiba pusa centura de siguranta.
Soferii au primit amenda, dar in acelasi timp au fost indemnati de oamenii legii sa respecte aceasta regula importanta care le poate salva viata in cazul unui accident. A fost nevoie doar de cateva zeci de minute ca politistii de la rutiera sa depisteze, astazi, mai multi soferi din Botosani care nu purtau centura de siguranta.
Oamenii legii i-au tras pe dreapta si le-au explicat ce trebuie sa faca.
Intre timp conducatorii auto au aflat ca au primit amenda pentru aceasta abatere.
Cei prinsi la prima abatere de acest gen au scapat cu avertisment, dar au primit si un sfat important din partea politistului. Soferii sunt constienti ca este foarte important sa poarte centura de siguranta, dar de multe omit sa faca acest lucru. Un alt sofer a fost prins in timp ce conducea fara sa aiba pusa centura, dar si cu copilul pe scaunul din fata. Si acesta a fost sanctionat. Numai in primele cinci luni ale acestui an, politistii de la rutiera au amendat peste 2.200 de soferi, dar si aproape 40 de pasageri, care nu purtau centura de siguranta. Oamenii legii atrag atentia ca sanctiunile au crescut de la 1 februarie, asa ca, daca nu vreti sa scoateti bani din buzunar pentru plata amenzii, purtati centura de siguranta. Nu uitati ca centura de siguranta va poate salva viata in cazul unui accident rutier.