A inceput Black Friday, o buna ocazie pentru comercianti sa-si goleasca stocurile si sa stabileasca recorduri de vanzari.
Avand in vedere faptul ca multi comercianti permit plata in meciul online, Politia Romana va recomanda sa respectati cateva reguli pentru cumparaturi cat mai sigure.
Indicat este sa faceti cumparaturi online de la firme sau magazine pe le-ati mai folosit.
Trebuie sa va asigurati ca transferul informatiilor se face in mod securizat
Inainte de a introduce datele cardului bancar, asigurati-va ca site-ul este securizat: in stanga sus va aparea un lacatel care va indica faptul ca respectivul site este securizat, iar adresa site- ului va incepe cu HTTPS. Folositi carduri de credit atunci cand cumparati online. Majoritatea cardurilor de credit au politici stricte in ceea ce priveste siguranta clientilor.
Pastrati intotdeauna documentele referitoare la platile pe care le-ati efectuat online.
Daca nu cumparati un anumit bun sau serviciu, nu furnizati datele cardului. In cazul platilor online vi se vor solicita de catre comercianti numele inscris pe card, numarul cardului, codul CVV si data expirarii. Daca vi se cer si alte informatii, cum ar fi codul PIN, nu introduti aceste date si parasiti site-ul.
Cand cumparati online de la alte persoane, nu trimiteti banii in avans. Daca este posibil, folositi un serviciu cu plata ramburs.