Chiar daca stilul de viata agitat, grijile si lipsa timpului impiedica din ce in ce mai des botosanenii sa se ocupe si de sanatate, medicii recomanda ca macar o data pe an sa se faca o serie completa de analize si controale.
Si asta dupa ce medicii chirurgi au avut pacienti care au venit prea tarziu la spital. Au fost persoane care au murit in urgenta inainte sa fie vazuti de medicul specialist, bolnavi care au decedat in lift sau pe masa de operatie. Multi dintre pacientii care sufera de anumite afectiuni se prezinta tarziu la spital si de multe ori nici nu mai apuca sa fie vazuti de medicii specialisti. Au fost cazuri de bolnavi care au murit in urgenta, in lift sau pe masa de operatie.
Realitatea crunta a fost prezentat de un medic chirurg din cadrul sectiei de chirurgie a Spitalului Judetean de Urgenta. 80% din pacientii care ajung in sectia de chirurgie vin prin Unitatea de Primiri Urgente. Medicii recomanda botosanenilor sa isi faca analize si controale regulate pentru ca afectiunile depistate la timp pot fi tratate.