Autoritatile se lauda ca nu au mai fost luate prin surprindere de ninsoarea din acest wekeend. Realitatea este ca societatea Urban Serv a intervenit la timp cu ultilaje si material antiderapant pentru curatarea strazilor. Nu aceeasi situatie s-a intamplat si pe drumurile nationale, unde masinile de deszapezire au intervenit cu intarziere.
Ninsoarea abundenta care a cazut in noaptea de duminica spre luni a facut sa se aseze un strat destul de consistent de zapada pe soselele din judetul Botosani. De aceasta data, societatea Urban Serv nu a fost luata prin surprindere de iarna si a intervenit cu utilaje de deszapezire si cu antiderapant.
Astazi dimineata la prima ora utilajele de deszapezire au actionat pe strazile si aleile din oras.
Totodata s-a intervenit si in cartiere. Pe strazi cu utilaje iar pe alei si trotuare, angajatii Urban Serv au intervenit manual pentru a deszapezi.
Conducerea societatii Urban Serv, sustine ca la ora actuala nu sunt probleme si dispune de suficient material antiderapant.
Parerile botosanenilor sunt impartite in ceea ce priveste interventia Urban Serv pentru deszapezirea orasului.
Unii botosaneni sunt de parere ca cetatenii care ar trebui sa contribuie la curatarea zonelor din fata caselor sau magazinelor, nu isi fac treaba. Potrivit unei hotarari a Consiliului Local, cetatenii si societatile comerciale de pe raza municipiului trebuie sa îndeparteze zapada si gheata de pe trotuarele din fata imobilelor, pentru asigurarea circulatiei si sigurantei pietonilor.