Audieri maraton la sediul DIICOT Botosani, in urma celor 40 de perchezitii, desfasurate miercuri, in mai multe localitati din judet.
Peste 30 de persoane banuite de trafic cu tigari au fost audiate de procurori, iar 21 dintre acestea au fost retinute pentru 24 de ore in arestul Politie. O parte dintre acestea urmeaza sa fie duse in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.
Acestia sunt acuzati ca faceau parte din doua grupari specializate in contrabanda cu tigari.
In urma audierilor, 21 de suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore in arestul Politiei din Botosani.
Acestia au fost adusi la sediul DIICOT, in urma unor perchezitii de amploare desfasurate, miercuri, de anchetatori in mai multe localitati din judet.
Urmeaza ca procurorii sa decida daca vor formula propuneri de arestare preventiva pe numele tuturor suspectilor retinuti.
Potrivit anchetatorilor, incepand cu anul 2014 s- au constituit cele doua grupari specializate in contrabanda cu tigari, care aparent desfasurau activitati in mod independent, insa, ocazional au avut si activitati comune.
Va reamintim ca mascatii au descins, ieri, la 40 de adrese de pe raza localitatilor Radauti Prut, Rediu, Darabani, Havarna, Viisoara si Cotusca, pentru destructurarea a doua grupari organizate specializate in contrabanda cu tigari.
Anchetatorii au informatii ca membrii gruparilor au traficat peste 93.000 de pachete de tigari de contrabanda, provenite din Republica Moldova, cauzandu-se astfel un prejudiciu de aproximativ 960.000 de lei.