Incepand cu acest an pesoanele fizice vor putea solicita fonduri nerambursabile din Fomdul de Mediu. Banii pot fi utilizati prin programul Casa Verde. Persoanele interesate, trebuie sa indeplineasca cateva conditii obligatorii.
In acest an, nu numai companiile sau persoanele fizice autorizate pot solicita fonduri nerambursabile, ci si persoanele fizice Persoanele fizice vor putea solicita pâna la 3.000 de lei pentru a instala panouri solare nepresurizate, pâna la 6.000 de lei pentru a instala panouri solare presurizate si 8.000 de lei pentru a instala pompe de caldura, dar numai de tipul aer-aer.
Este vorba despre un program finantat de Ministerul Mediului prin Administratia Fondului de Mediu. In functie de numarul populatiei, pentru acest program, a fost repartizata cate o suma pentru fiecare judet. Au fost depuse 272 de dosare si aprobate 252. Pana in momentul de fata s-au decontat 175 de dosare.
Fondurile pentru „Casa Verde” nu sunt de la bugetul de stat ci dintr-un fond special, de mediu.
In trei sesiuni de finantare, la nivel national, pentru programul ” Casa Verde” au fost nu mai putin de 30 de mii de proiecte Iar cei care opteaza sa cresca eficienta energetica a casei lor vor putea cere în acest an o suma nereturnabila de pâna la 40.000 de lei, prin intermediul aceluiasi program.