Circ in toata regula, astazi, in Unitatea de Primiri Urgente din Botosani.
Protagonistul: un tanar din judet, aflat in stare avansata de ebrietate care a fost adus cu ambulanta la spital. El a fost preluat de salvare, dupa ce rudele au sunat la 112 si au spus ca acesta se simte rau.
Cand s-a vazut la spital, tanarul a inceput sa se certe cu cadrele medicale din salvare, care cu greu au reusit sa-l potoleasca si sa-l transfere in sectia de psihiatrie. Bautura i-a luat mintile unui tanar din judetul Botosani, pe care cadrele medicale de la ambulanta l-au adus in Unitatea de Primiri Urgente. Din cauza consumului excesiv de alcool, pacientul a inceput sa se simta rau, iar cand a ajuns la spital s-a dezlantuit.
A inceput sa se certe cu cadrele medicale, care cu greu au reusit sa-l potoleasca. Circul a durat cateva zeci de minute. Baut fiind, tanarul nu dadea semne ca se linisteste.
Acesta nu voia sa urce in ambulanta pentru a fi dus in sectia de psihiatrie. Botosanenii care se aflau in urgenta au ramas uimiti cand au vazut ce poate sa faca alcool din om. Intr-un final, barbatul a urcat in ambulanta si a fost dus la psihiatrie.
Nu este prima data cand cadrele medicale de la ambulanta sunt puse in astfel de situatii dificile din cauza consumatorilor de alcool.
Problema este ca in timpul in care salvatorii incercau sa-l linisteasca pe tanarul recalcitrant, un alt pacient ar fi putut avea nevoie de salvare.