O noua actiune a politiei i-a vizat pe biciclisti, cei care anual sunt implicati in evenimente rutiere produse din vina lor.
Numai in 2017, patru accidente de circulatie au avut loc ca urmare a abaterilor savarsite de biciclisti, in urma carora o persoana a murit, iar alte trei au ajuns in stare grava la spital.
Oamenii legii au desfasurat aceasta actiune pentru a combate fenomenul si pentru a-i depista pe acesti participanti la trafic care ignora regulile de circulatie.
Ziua de control s-a incheiat cu zeci de amenzi. Activitatile fac parte dintr-un plan conform caruia, in perioada 19-25 iunie, politistii rutieri actioneaza, in fiecare zi, pentru combaterea fiecarei cauze a accidentelor rutiere.
In urma actiunii dedicate biciclistilor, politistii au dat peste 100 de amenzi celor care au incalcat regulile de circulatie pe drumurile publice.
28 de politisti au desfasurat activitati, pe raza intregului judet, pentru prevenirea accidentelor de circulatie in care sunt implicati biciclisti. Pentru prevenirea evenimentelor negative in trafic, in care sunt implicati biciclistii, oamenii legii au mai multe recomandari.
Pentru a conduce o bicicleta pe drumurile publice, trebuie sa aveti varsta minima de 14 ani, sa cunoasteti regulile de circulatie si sa fiti echipat corespunzator. Traversati strada pe trecerea de pietoni, pe langa bicicleta, dupa ce v-ati asigurat temeinic.
Inainte de a schimba directia de mers, mai ales spre stanga sau la depasire, asigurati-va din fata si din spate ca nu se aproprie niciun autovehicul. Circulati cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului.
Nu circulati cu bicicleta sub influenta bauturilor alcoolice. Atunci cand circulati cu bicicleta, nu va tineti de vehicule aflate in mers si nu transportati pe bicicleta alta persoana.