O biserica de lemn din judetul Botosani poarta numele de „Biserica plimbatoare”, dupa ce locul pe care a fost amplasata aceasta a fost schimbat de doua ori.
Biserica de lemn din satul Corjauti- comuna Hiliseu Horia, aflata pe lista monumentelor istorice, a fost ridicata initial in localitatea Hliboca- Ucraina, dupa care a fost desfacuta si reasamblata la Pomarla, pe o mosie a boierului Basota. Ulterior, in 1813, ea a fost din nou stramutata, fiind transportata de sateni intr-o singura noapte si refacuta pe amplasamentul actual din Corjauti, unde este folosita si in prezent ca biserica a satului. Biserica se distinge prin structura de lemn cu poala dubla, bine conservata, turn- clopotnita peste intrare, portal decorat, taiat trilobat si o frumoasa catapeteasma din Secolul al XVIII- lea. Ca forma arhitecturala aceasta biserica face parte din tipul bisericilor de lemn moldovenesti. Acoperisul are doua stresini, dupa felul bisericilor de lemn din nordul Carpatilor, model intalnit indeosebi la ucrainieni.
Temelia si soclul acestei biserici sunt din piatra, peretii din barne de stejar, iar acoperisul initial din dranita care deteriorandu-se a fost inlocuit cu tabla.
Icoanele de pe catapeteasma sunt din lemn de tei, pictate in stil bizantin si bine conservate. Ele sunt incadrate in rame simple si poleite