Eveniment religios extrem de important in satul Baranca din comuna Cristinesti unde sambata a avut loc slujba de sfintire a bisericii
„Sfantul Dimitrie Izvoratorul de mir” si „Sfantul Ilie” .
Slujba a fost oficiata de Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.
Oameni din comuna, dar si din alte localitati au venit sa se roage la Dumnezeu, sa aprinda lumanari si sa treaca prin altarul bisericii.
Slujba de sfintire a Bisericii cu hramurile „Sfantul Dimitrie Izvoratorul de mir” si „Sfantul Ilie” din satul Baranca, comuna Cristinesti, a fost oficiata de Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.
Chemati de credinta, oamenii au ascultat Sfanta Liturghie, au aprins lumanari si s-au rugat la Dumnezeu. Credinciosii s-au inchinat apoi in altarul bisericii sfintite de Mitropolit.
Inalt Prea Sfintitul Teofan le-a vorbit celor prezenti la slujba despre importanta credintei in Bunul Dumnezeu, dar si ceea ce inseamna a fi un crestin adevarat. La finalul slujbei, preotul paroh Alin Constantin Arosoaie a primit rangul de iconom stavrofor – purtator de cruce, pentru efortul depus la zidirea bisericii.
Datorita resurselor financiare reduse din aceasta parohie, lucrarile au inceput foarte greu si abia in anul 1999 in luna noiembrie s-a turnat temelia bisericii din satul Baranca. Lucrarile s-au finalizat in luna mai a anului 2017.