O alta veste proasta anuntata azi de primar. De aceasta data sunt vizati locatarii din blocul situat pe strada Primaverii afectat de explozia produsa in urma cu 12 zile.
Potrivit raportului de expertiza tehnica a constructiei, cladirea cu pricina prezinta un risc ridicat de prabusire. Ceea ce inseamna ca cei 12 proprietari nu au cum sa locuiasca in apartamente. Grav este faptul ca Primaria nu dispune la aceasta data decat de doua locuinte in Centrul Vechi care pot fi puse la dispozitia locatarilor afectati. Restul, vor trebui sa stea in continuare pe la rude sau prieteni. Documentul prevede ca imobilul nu poate fi locuit, ca urmare a afectarii structurii de rezistenta, iar in momentul actual constructia prezinta un risc ridicat de prabusire.
Tot in document se arata ca gradul de asigurare al cladirii actiuni statice si dinamice a fost afectat de deflagratia din 15 septembrie, aceasta inducand eforturi suplimentare in structura de rezistenta flexibila existenta a constructiei, fapt ce a dus la cedarea stalpilor din apartamentele alaturate de la acelasi nivel si din locuintele adiacente de la etajul superior.
Expertul tehnic a propus realizarea de urgenta a unor lucrari de imprejmuire a imobilului si de semnalizare vizibila atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte asupra riscurilor la care se pot expune cei care se apropie de cladire. In paralel, autoritatile vor face demersuri la Guvern pentru obtinerea de fonduri pentru consolidarea blocului. Deflagratia, care s-a produs pe 15 septembrie s-a soldat cu ranirea grava a proprietarului apartamentului, un barbat de 71 de ani, dar si a altor patru persoane, dintre care si un copil de 11 ani, din apartamentele vecine. Alte peste 20 de persoane au fost evacuate, iar imobilul a devenit nelocuibil pana la efectuarea unei expertize tehnice. Si ramane in continuare asa.