Protest anemic in Botosani. Daca in alte orase din Romania au iesit mii de oameni pentru a protesta impotriva ordonantei emisa de Guvernul Grindeanu, noaptea trecuta, la Botosani au iesit doar cativa tineri in Piata Revolutiei. Chiar la aceasta ora botosanenii si-au dat intalnire in Piata Revolutiei pentru un protest mai de amploare.
Vreo 15 tineri au iesit ieri seara in strada pentru a- si manifesta nemultumirea fata de ordonanta de urgenta privind modificarea Codului Penal. Oamenii au afisat mesaje precum „Lasii”  „Si Botosanii sunt Romania” sau „Hotii lucreaza noaptea”. Protestatarii au spus ca s-au saturat sa accepte minciunile si nesimtirea guvernantilor dar in acelasi timp s-au aratat dezamagiti ca botosanenii nu au iesit in strada.
Daca noaptea trecuta au iesit doar vreo 15 tineri in strada, in aceasta dupa amiaza se anunta un protest cu o prezenta mai numeroasa si la Botosani. La ora 18.00 este programat sa inceapa protestul in Piata Revolutiei si se estimeaza ca vor fi cateva sute de persoane.
La Botosani parerile sunt impartite cand vine vorba de ordonanta de urgenta a guvernului. Unii sunt in favoarea ordonantei si considera ca salvarea coruptilor de puscarie nu este o masura chiar atat de rea.
Pentru unii botosaneni, ordonanta care ii scapa de puscarie pe multi infractori nu prea conteaza. Ei se bucura ca vor primi cativa lei in plus la pensie numai ca sunt si trecatori care au opinie diferita.
Sunt si botosaneni care ii pun la zid pe Dragnea si Guvernul Ciolos pentru modul cum au incercat sa scape de puscarie.
Inspectoratul de Jandarmi Judetean Botosani va asigura ordinea si siguranta publica la manifestarile de protest autorizate, care se vor desfasura in Piata Revolutiei din municipiul Botosani in perioada 01 -14 februarie.