Este cod portocaliu in judetul Botosani, unde temperaturile au depasit 37 de grade Celsius.

Prin oras, in zonele aglomerate au fost instalate mai multe puncte de prim ajutor deservite de personal specializat. In aceste locatii, oamenilor li se ia tensiunea si primesc un pahar cu apa.

In vreme de canicula, recomandarile pentru cetateni raman aceleasi: sa poarte haine deschise la culoare, sa consume cat mai multe lichide si, pe cat posibil, sa evite deplasarile care nu sunt necesare. Botosaniul fierbe la propriu, iar reprezentantii Comitetului pentru Situatii de Urgenta au avut intalnire pe aceasta tema.

S-a comunicat fiecarei institutii ce trebuie sa faca in vreme de canicula. Cei care gestioneaza mobilizarea din intreg judetul sunt militatii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, acestia solicitand primarilor si comitetelor locale de voluntari sa intre in procedura de cod portocaliu. Aceste puncte de prim ajutor s-au dovedit o mana cereasca pentru botosaneni. Doborati de arsita, acestia au poposit pentru un pahar cu apa sau pentru verificarea tensiunii.

Pe zi sunt si cate peste 100 de persoane care trec doar printr-un punct de prim ajutor.

Nu uitati de sfaturile medicilor pentru aceasta perioada de arsita. Si maine vom avea temperaturi extrem de ridicate la Botosani, cu valori de pana la 37 de grade.

Treptat, valul de caldura se va restrange catre regiunile sudice si va persista pana spre mijlocul saptamanii viitoare, iar gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere, in special in zonele de munte si in jumatatea de nord a tarii.