Paragina in care se afla Teatrul Mihai Eminescu a intrat in atentia Directiei Nationale Anticoruptie.
Vineri, Primaria Botosani a primit o instiintare de la procurorii DNA prin care se cer precizari in ceea ce priveste modul in care a fost obtinuta finantarea, cum a fost tinuta licitatia si din ce cauza nu se mai lucreaza. Procurorii DNA s-au interesat si de sumele de bani pe care Primaria Botosani le-a pierdut sau le-a platit, din cauza faptului ca de mai bine de doi ani lucrarea a fost lasata in paragina.
Lucrarile de reabilitare la Teatrul Mihai Eminescu au fost finantate prin fonduri europene in urma unui proiect castigat de administratia Flutur in 2011. Licitatia a fost organizata de fostul primar Ovidiu Portariuc si a fost castigata de firma Victor Construct. Proiectul a fost realizat de catre firma Nord Proiect. La un an de la debutul lucrarilor acestea au fost sistate de catre constructor pe motivul ca proiectul nu a fost bine intocmit si ca au fost descoperite vicii ascunse. Constructorul a mai cerut inca 2 milioane de euro in plus pentru a finaliza lucrarea. Din 2013 cladirea teatrului Mihai Eminescu sta in paragina si se degradeaza pe zi ce trece. Primaria Botosani a suferit o corectie financiara si a trebuit sa dea inapoi o parte din banii primiti de la Uniunea Europeana.
Interventia procurorilor DNA nu mira pe nimeni in conditiile in care presiunea publica vis-a- vis de molozul din mijlocul orasului e tot mai mare. Nici pana la aceasta ora nu s-a gasit un vinovat din cauza caruia  s-au pierdut bani europeni si pentru faptul ca obiectivul „reabilitare Teatru Mihai Eminescu” a ramas in paragina.