Un copil in varsta de sase ani, pasionat de activitatea desfasurata de pompieri, a primit, de Ziua Internationala a Copilului, un cadou special din partea angajatilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Botosani.
El a fost vizitat de un echipaj de pompieri, care i-a daruit acestuia o casca de interventie, un rucsac cu dulciuri, dar si o plimbare cu o autospeciala a ISU. Totodata, i-au conferit titlul onorific de ”Micul pompier”. Darius Bejinariu are camera plina de jucarii cu masini de pompieri, iar lenjeria de pat si pijamalele pe care le imbraca au, de asemenea, insemnele acestora. Cand salvatorii botosaneni au intrat pe usa camerei lui Darius, incarcati cu daruri, acesta, imbracat in pijamale, bineinteles cu pompieri, construia o masina de pompieri din leggo. Prezenta eroilor in micul lui univers l-a lasat mut de uimire. Mama lui Darius sustine ca baietelul a facut o pasiune pentru pompieri dupa ce a urmarit desenul animat ”Pompierul Sam”. Acum, aceasta este nevoita sa cumpere de pe internet, in special de pe site-uri din strainatate, jucarii sub forma de masini de pompieri sau echipamente pe care acestia le folosesc in interventii.
Bucuros de daruri, baiatul a tinut sa le arate pompierilor jucariile cele mai de pret. In afara de asta, Darius a decis deja ce meserie va urma: desigur, cea de pompier. Cadoul copilului s-a terminat cu o plimbare cu o masina de interventie a pompierilor
Deoarece pompierii sunt eroii lui de zi cu zi, de 1 iunie, Darius a fost eroul pompierilor.