Eveniment major duminica in comuna Vorona din judetul Botosani.
Un campus scolar construit in baza unui proiect cu fonduri europene a fost inaugurat de autoritatile locale si judetene.
Investitia, derulata de Primaria comunei Vorona in parteneriat cu Liceul Tehnologic Stefan cel Mare din localitate, a fost inceputa in 2007 si a fost finalizata la 31 decembrie 2016.
Noua structura scolara dispune de zece noi sali de curs, de ateliere de practica, de internat scolar cu 100 de locuri, de un bloc de garsoniere pentru cadrele didactice navetiste, de o cantina si un club, dar si de o sala de sport si doua terenuri de sport sintetice.
Acesta investitie este extrem de benefica pentru sistemul educational.
Profesorii sunt de parere ca o scoala moderna devine mult mai atractiva pentru elevi.
Extrem de incantati, elevii asteapta cu nerabdare sa inceapa orele in noul imobil. Campusul scolar a costat 24,5 milioane de lei, din care 17,6 milioane de lei din bugetul Uniunii Europene, 2,6 milioane de lei din fonduri guvernamentale si 4,2 milioane de lei din bugetul local.
La inaugurare au participat presedintele Consiliului Judetean, Costica Macaleti, senatorul Doina Federovici si deputatii Tamara Ciofu, Mihaela Hunca, Marius Budai, Razvan Rotaru si Costel Lupascu.