Ziua si contrabanda, la Botosani. Politistii de frontiera de la Radauti Prut au confiscat, in urma unei actiuni de combatere a contrabandei cu tigari, peste 22.500 pachete cu tigarete ce urmau sa ajunga pe piata neagra din Romania.
Cu gandul sa scape de oamenii legii, unul dintre contrabandisti a trecut inot raul Prut, dar a fost prins de politistii din Republica Moldova.
Marfa a fost confiscata, iar politistii continua cercetarile pentru a-i depista pe toti indivizii implicati in activitatea de contrabanda.
In urma cu cateva zile, politistii de frontiera de la radauti Prut, in cooperare cu omologii lor din Republica Moldova, din cadrul Directiei Regionale Nord, au organizat o actiune specifica pentru combaterea contrabandei cu tigari.
In acest interval au observat pe directia localitatii de frontiera Mitoc, un grup format din mai multe persoane care transportau colete voluminoase dinspre malul raului Prut catre interiorul teritoriului national.
Cand i-au auzit pe politisti, contrabandistitii au dat bir cu fugitii, iar agentii au tras doua focuri de arma in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
In urma actiunilor desfasurate, au fost depistate, la malul romanesc al raului Prut, mai multe cutii voluminoase, ambalate in saci , precum si un autoturism de teren in care erau incarcate cutii cu tigari.
Politistiide frontiera moldoveni l-au retinut pe unul dintre contrabandisti, un tanar de 28 de ani domiciliat in judetul Botosani, care a trecut inot raul Prut in Republica Moldova.
In colete erau burdusite peste 22.500 de pachete cu tigari, in valoare de peste 250.000 de lei.
Marfa a fost confiscata, iar autoturismul de teren in valoare de 11.000 de leii a fost indisponibilizat.
In cauza sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si a depistarii tuturor persoanelor implicate.