Captura uriasa de tigari, in localitatea Paltinis. Planurile unui contrabandist din Botosani i-au fost date peste cap de politistii de frontiera de la Radauti Prut. Tanarul de 22 de ani a vrut sa introduca in tara zece mii de pachete cu tigari. In momentul in care i-a vazut pe agentii de la frontiera a abandonat autoturismul burdusit cu tigarete si s-a ascuns intr-un tufis. Oamenii legii l-au depistat imediat si l-au retinut pentru 24 de ore. Marfa care urma sa ajunga pe piata neagra a fost confiscata de politisti. Politistii de frontiera au depistat in zona localitatii Paltinis, un autoturism marca Dacia Papuc, inmatriculat in Romania, care parea abandona si care era incarcat cu colete cu tigari.
Coletele si autoturismul au fost transportate la sediul sectorului, unde in urma inventarierii
a rezultat cantitatea de 10.000 pachete cu tigari in valoare de peste 110.000 de lei.
Marfa a fost confiscata, iar oamenii legii au continuat verificarile.
Politistii au aflat ca autoturismul apartinea unui tanar de 22 de ani din judetul Botosani care a preluat pachetele cu tigari de pe malul Prutului si urma sa le transporte in comuna Paltinis. Numai ca in momentul in care i-a vazut pe politisti a abandonat masina si s-a ascuns in vegetatie.
Politistii de frontiera au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat si contrabanda.
Oamenii legii continua cercetarilor pentru a identifica toate persoanele implicate in activitatea de contrabanda.
Tanarul de 22 de ani a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza sa ajunga in fata instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.