Ziua educatiei rasplatita cu cea mai mare distinctie la nivel local. Olimpicul de exceptie de la Colegiul Mihai Eminescu, Stefan Razvan Balauca, a primit titlul de „Cetatean de Onoare”. Distinctia i-a fost acordata intr-un cadru festiv, in sala de sedinta a Consiliului Local. La nici 18 ani, Stefan Razvan Balauca, elev in clasa a XII-a, a primit titlul de Cetatean de onoare. Acest premiu, reprezinta o premiera pentru municipalitatea botosaneana, fiind cea mai tânara persoana care primeste o astfel de distinctie. In afara de nenumaratele medalii si premii obtinute de-a lungul anilor, el a mai obtinut si medalia de aur la Olimpiada Internationala Stiintele Pamântului (Nisa – Franta) – premiu unic în istoria participarii României la aceasta competitie si medalia de bronz la Olimpiada Internationala de Lingvistica (Dublin – Irlanda). Vizibil emotiont, Stefan Razvan Balauca a multumit pentru distinctia care i-a fot acordata. Elevul are distinctii primite pe trei continente, fiind premiat în America de Sud (Argentina), în Europa si Asia (în Coreea ce Sud). Alaturi i-a fost întodeauna mama, Crisitina Balauca, profesor la Colegiul unde învata Stefan Razvan.
A doua distinctie a fost acordata profesorului Luisian Grigore, care a fost numit „slefuitorul de genii”. El a obtinut de-a lungul anilor rezultate remarcabile cu copiii pe care i-a introdus în lumea fascinanta a fizicii aplicate, electronicii si roboticii, obtinând în 2015 primul loc în Liga Profesorilor Exceptionali. Dincolo de premiile obtinute cu elevii, Grigore Luisian este artizanul primei conexiuni la internet din Botosani, al primului site web din Botosani gazduit de un server din Franta, realizând si prima transmisie live pe internet din România. Între 1999- 2000, Luisian Grigore a realizat prima retea din institutiile scolare, primul server educational si un alt server cu servicii complete de internet, tot pentru scolile botosanene.
Inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, Gabriel Hârtie a tinut si el un discurs pentru ai felicita pe cei doi cetateni de onoare.
La sfarsitul festivitatii de premiere, Catalin Flutur, a multumit tuturor celor prezenti. Elevul botosanean isi doreste ca in viitor sa se specializeze in domeniul fizica-stiinte ale naturii si sa faca activitate de cercetare.