Panica maxima in randul functionarilor din administratia publica locala. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu a anunat astazi ca unele primarii sau consilii judetene vor trebui in perioada imediat urmatoare sa recurga la disponibilizari sau la diminuarea unor salarii.
Si asta pentru ca bugetele locale nu vor putea sustine salariile bugetarilor marite peste masura la inceputul anului. Grila de salarizare pentru administratia publica locala prevazuta in noua Lege a salarizarii ar putea duce la concedieri sau taieri de salarii, pentru ca administratiile locale sa faca fata cu bugetele de care dispun.
In conditiile in care unitatile administrativ- teritoriale vor putea sa stabileasca singure nivelul salarizarii, cu respectarea limitelor prevazute de Legea salarizarii, nu sunt excluse ca unele primarii sau consilii judetene sa recurga la disponibilizari si taieri de salarii. Ministrul Muncii Lia Olguta vasilescu este convinsa ca asa vor sta lucrurile , ea mentionand ca in Romania sunt comune care, in momentul de fata, nu pot sa isi plateasca salariatii din veniturile proprii si care vor trebui sa se descurce. Legea salarizarii unitare a trecut, marti, de Senat si merge la Camera Deputatilor, decizionala.Tot marti, presedintele Klaus Iohannis a promulgat ordonanta de urgenta prin care se elimina plafoanele pentru cheltuielile din bugetele locale. In acelasi timp sindicatele din primarii au anunat ca intra de maierucir in greva japoneza.