Mobilizare in forta de pompieri in parcarea unui hipermarket din municipiu.
Salvatorii din Botosani si din alte cinci judete ale Moldovei au fost prezenti in zona pentru a interveni in cazul unui accident grav.
Nu este vorba de o situatie reala, ci despre o intrecere intre pompieri in cadrul unei competitiei nationale de descarcerare si acordare a primului ajutor.
Este primul eveniment de acest gen care se desfasoara in judetul nostru.
Cei mai buni salvatori vor merge la faza nationala a competitiei. Evenimentul a debutat cu defilarea echipajelor de pompieri angrenate in aceasta competie. Vorbim de echipaje din Botosani, Suceava, Iasi, Vaslui, Piatra Neamt si Bacau.
Potrivit scenariului, in zona s-a produs un accident rutier in urma caruia o persoana a ramas incarcerata. La locul cu pricina au ajuns pompierii si cadrele medicale. Militarii au trebuit sa scoata victima din masina intr-un timp cat mai scurt, dupa care misiunea le-a revenit colegilor de la SMURD care au acordat primul ajutor. Rand pe rand, echipajele au trecut prin aceasta experienta, care le va fi de folos si in misiunile zilnice. Nicio interventie nu seamana una cu alta, dar salvatorii trebuie sa fie tot timpul pregatiti, indiferent de situatie. Echipajele de salvatori vor fi apreciate de evaluatori, atat la capitolul indemanare, cat si la rapiditate si la respectarea cu strictete a regulilor si procedurilor in astfel de situatii nefericite. Cu mic cu mare, botosanenii au venit sa-i vada pe salvatori in actiune. Echipajele care se vor situa pe primul loc la proba de descarcerare si acordare a primului ajutor calificat vor merge la faza nationala a competitiei.
Festivitatea de premiere va avea loc, maine, intre orele 13:00-14:00, in aceeasi locatie unde s-a desfasurat competitia.