Pompierii din Botosani au trecut prin patru probe de foc. Nu vorbim de vreo testare la locul de munca, ci de un concurs pentru situatii de urgenta la care au participat militari din Botosani si Dorohoi.
Pompierii s-au intrecut la a doua etapa a „Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta”.
Cei mai buni dintre ei au fost selectati pentru a participa la a treia etapa a concursului ce va avea loc la Bacau. Competitia a reunit la start loturile reprezentative ale Detasamentelor de Pompieri din Botosani si Dorohoi.
Obiectivul fundamental al concursului este dezvoltarea si perfectionarea aptitudinilor si a deprinderilor specifice, necesare indeplinirii actiunilor de interventie în situatii de urgenta.
Abilitatile sportive, rezistenta psihica si spiritul de echipa ale servantilor-pompieri participanti la competitie au fost verificate prin intermediul probelor „scara de fereastra”, „pista cu obstacole pe 100 m”, „stafeta 4×100 m” si „realizarea dispozitivului de interventie la motopompa”. Primul loc la toate probele individuale a fost ocupat de plutonierul Vladut Grigoruta din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani.
„Stafeta 4×100 m”, precum si „realizarea dispozitivului de interventie la motopompa” au fost castigate de lotul reprezentativ al Detasamentului de Pompieri Botosani.
Cei mai buni concurenti vor fi selectionati pentru lotul reprezentativ al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, care urmeaza sa se pregateasca in vederea participarii la faza interjudeteana a concursului, etapa a III,-a care se va desfasura in judetul Bacau.