Contrabanda cu tigari, afacere de familie. Un tata si fiul sau au fost prinsi, aseara,de politistii de frontiera de la Radauti Prut in timp ce transportau cu caruta 3.000 de pachete cu tigari. Marfa urma sa fie vanduta pe piata neagra din judetul Botosani. In cadrul actiunii, au mai fost retinuti alti doi cetateni pe partea moldoveneasca implicati in activitatea de contrabanda. Politistii de frontiera de la Radauti Prut, in cooperare cu omologii lor din Republica Moldova, din cadrul Directiei Regionale Nord, au organizat o actiune comuna pe teritoriul celor doua state, pentru combaterea contrabandei cu tigari.
Astfel, ieri, oamenii legii observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe directia localitatii de frontiera Paltinis, o persoana intr-un atelaj hipo, cu care transporta doua colete voluminoase. Politistii de frontiera au declansat o actiune specifica in urma careia au retinut persoana in cauza. Concomitent, un alt echipaj din cadrul aceluiasi sector a retinut, in imediata apropiere, un tanar, implicat in activitatea de contrabanda si care la vederea polisittilor de frontiera a incercat sa fuga.
Cei doi barbati au fost dusi la sediul sectorului pentru continuare cercetarilor. In urma verificarilor efectuate, polistii au stabilit ca cei doi, tata si fiu, sunt cetateni romani. In paralel, autoritatile de frontiera din Republica Moldova au informat despre faptul ca au retinut, pe malul moldovenesc al raului Prut, doi tineri, unul de 20 si celalalt de 23 de ani, implicati in activitatea de contrabanda cu tigari.
In urma inventarierii celor doua colete din atelajul hipo, politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii 3.000 pachete de tigari,in valoare totala de peste 33.000 de lei.