Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut au descoperit si confiscat, in urma unei actiuni de combatere a contrabandei cu tigari, 6.000 de pachete cu tigari de contrabanda, ce urmau sa ajunga pe piata neagra din Romania.
In cadrul actiunii, a fost retinut un tanar, cetatean roman, implicat in activitatea de contrabanda.
In data de 31 octombrie, in urma activitatilor informativ-operative, politistii de frontiera de la Radauti Prut, in cooperare cu politisti din cadrul Sectiei Politie Darabani, au organizat o actiune specifica pentru combaterea contrabandei cu tigari.
Astfel, in jurul orei 19.00, oamenii legii au observat la malul raului Prut, pe directia localitatii de frontiera Cotu Miculinti, o persoana care transporta cu un atelaj hipo colete voluminoase dinspre malul raului Prut catre interiorul tarii.
In urma actiunilor desfasurate, a fost retinut un tanar de 26 de ani, domiciliat pe raza judetului Botosani si indisponibilizat atelajul hipo in care se aflau patru colete cu tigari.
In urma inventarierii coletelor, politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii nu mai putin de 6.000 de pachete de tigari in valoare de 27.000 de lei.
In cauza sunt efectuate cercetari sub aspectul savârsirii infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova, in vederea stabilirii întregii arii infractionale si a depistarii tuturor persoanelor implicate.