S-au auzit focuri de arma in zona localitatii Pomarla.
Politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armele din dotare si sa traga doua focuri de arma in plan vertical pentru a-l prinde pe un contrabandist.
Tanarul de 21 de ani din judetul Botosani a fost retinut pentru 24 de ore si ulterior a aflat de la judecatori ca merge in arest preventiv.
Barbatul a ajuns in aceasta situatie dupa ce a incercat sa introduca pe piata neagra peste 8.000 de pachete de tigari. Politistii de frontiera au observat, pe directia localitatii de frontiera Pomarla, doua persoane care transportau fiecare cate un colet voluminos dinspre granita, spre interiorul tarii.
Deoarece, la somatia verbala regulamentara efectuata, acestea au abandonat coletele pe care le transportau si au incercat sa fuga, lucratorii au fost nevoiti sa foloseasca armanentul din dotare.
S-au tras doua focuri de arma in plan vertical, iar unul dintre contrabandisti, un tanar de 21 de ani din Botosani, a fost retinut pentru 24 de ore.
In preajma, oamenii legii au gasit cinci colete burdusite cu tigari de contrabanda.
In colete erau 8.000 de pachete cu tigari de contrabanda, de diferite marci, in valoare de peste 75.000 de lei. Politistii de frontiera continua cercetarile impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin, in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si stabilirii intregii activitati infractionale.