stire-controale-politie

Controale de amploare inainte de sarbatorile de iarna.
Politistii specializati in investigarea infractiunilor economice i-au sanctionat pe agentii economici si producatorii care incalca normele legale de comert.
Intr-o singura zi, oamenii legiii au dat 40 de amenzi si au confiscat 255 litri de alcool dintr-un depozit, marfa pentru care agenult economic nu avea documente legale de provenienta. Politistii din municipiul Botosani, cu sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Botosani au actionat pentru prevenirea si combaterea faptelor de incalcare a normelor legale de comert. Actiunea s-a desfasurat pe 7 decembrie in municipiul Botosani.
In intervale orare prestabilite, au fost legitimate 107 persoane si au fost controlati 36 de agenti economici si 32 de producatori.
Politistii au constatat 40 de fapte contraventionale, fiind aplicate sanctiuni in valoare de 10.700, cele mai multe pentru incalcarea normelor legale de comert.
Peste 200 litri de bauturi spirtoase pentru care persoane nu detinea documente de provenienta au fost confiscate de politisti.
Premergator Sarbatorilor de iarna, in scopul asigurarii unui climat de legalitate, prin combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei si contrafacerii de marfuri, astfel de actiuni vor continua in intregul judet.