Razie de amploare in Piata centrala din municipiul Botosani.
Politistii, insotiti de inspectorii sanitar- veterinari si comisarii de la Protectia Consumatorului au initiat controale in piata si in hala de carne, astfel incat produsele alterate si de proasta calitate din galantare sa nu ajunga pe masa de Paste. Jumatate dintre agentii economici verificati au primit amendati pentru evaziune fiscala sau comert ilicit. Cu cateva zile inainte de Paste, 28 de politisti au facut controale de amploare in piata centrala, in cadrul unei actiuni de proportii organizata de Inspectoratul Judetean de Politie. Oamenii legii au controlat fiecare comerciant in parte si au verificat daca acestia au acte de provenienta pentru carnea pusa la vanzare, dar si modul in care este depozitata marfa. Politistii au fost insotiti de comisari de la Protectia Consumatorului, inspectorii sanitar-veterinari si jandarmi. Niciun comerciant nu a scapat de vizita controlorilor. Oamenii care se aflau la cumparaturi in hala de carne sustin ca astfel de controale sunt importante si trebuie facute mai des.
In timpul actiunii au fost verificati 56 de agenti economici, iar jumatate dintre acestia au fost amendati pentru evaziune fiscala in domeniul comertului cu marfuri alimentare si nealimentare. In plus, a fost dispusa confiscarea de numerar si bunuri fara documente legale de provenienta in valoare de aproape 8.000 de lei.
Specialistii recomanda cumparatorilor sa se uite cu atentie in vitrinile frigorifice in care sunt expuse si pastrate produsele, dar si la integritatea ambalajului si data fabricarii acestuia. Politistii anunta ca astfel de controale vor avea loc si in zilele urmatoare.