Duminica a fost o zi speciala pentru locuitorii din comuna Paltinis.
Pentru prima oara, la Biserica „Sfantul Vasile” din localitate a fost prezent un cor format din 24 de barbati din Voloca, regiunea Cernauti.
Acestia i-au incantat pe credinciosii prezenti la slujba cu melodii religioase extrem de frumoase si cunoscute noua. Unul dintre cei mai vechi membri ai corului este Ionica Siminiuc in varsta de 83 de ani din comuna Voloca. Bunicul a venit cu drag sa-i vada pe fratii din nordul Moldovei. La slujba religioasa au luat parte si alti reprezentanti de peste Prut.
Printre acestia si primarul comunei Mahala. La finalul slujbei, preotul din comuna Paltinis le-a multumit oaspetilor pentru prezenta la slujba si le-a facut cate un dar care sa le aminteasca de cea mai nordica localitate din Romania.
Actiunea a fost organizata de Asociatia „Prietenii Basarabiei, Bucovinei si Tinutului Herta impreuna cu Primaria Comunei Paltinis. Evenimentul este unul important spune primarul comunei, Costel Romanescu, care isi doreste sa mentina aceasta linie de actiuni culturale. Credinciosii prezenti la slujba s-au aratat impresionati de corul bisericesc din regiunea Cernauti pe care il mai asteapta la ei in localitate. Corul de la Voloca, regiunea Cernauti are in componenta 24 de membri, toti voluntari si a mai fost in Moldova si in alte localitati. Si toti isi doresc sa mai vina.