Situatie alarmanta la spitalul din Botosani care se confrunta cu un deficit major de medici.
100 de doctori lipsesc din sectiile unitatii medicale, iar extrem de greu este atunci cand sunt multi pacienti, iar specialistii trebuie sa faca eforturi imense ca sa se ocupe de toti.
Cum sistemul sanitar romanesc sufera din cauza deficitului de personal, sansele ca lucrurile sa se indrepte sunt minime. Mai ales ca multi din cei care termina facultatile de medicina prefera sa plece sa lucreze in spitalele din strainatate. Cu un deficit major de medici se confrunta si Unitatea de Primiri Urgente Botosani unde sunt 14 medici, iar pe langa acestia ar trebui sa mai lucreze inca 12 medici. In UPU din strada Marchian se inregistreaza un deficit crunt si de asistenti medicali. Efectiv lucreaza 55 de asistenti, dar ar mai fi nevoie de inca 36. Si se lucreza la foc continuu pentru ca activitatea medicala sa nu fie blocata. Dar, este destul de dificil.
Sectiile cu cel mai mare deficit de medici sunt ATI, UPU, Pediatrie, Oncologie, Cardiologie, Neurologie si Neurochirurgie.
In spital, in prezent lucreaza 189 de medici si ar mai fi nevoie de 100 de doctori. 50 de medici rezidenti sunt in pregatire si in cativa ani ar trebui sa vina sa lucreze la Botosani. Dar, cine stie unde vor alege acestia sa profeseze. Nici scoaterea posturilor la concurs nu mai este o solutie valabila pentru ca atunci cand termina scoala, multi medici prefera sa plece in spitalele din strainatate.