E criza de asistenti medicali intr-o sectie a Spitalului Judetean de Urgenta Botosani.
Vorbim de sectia de chirurgie de unde lipsesc mai multi asistenti si infirmieri. Extrem de greu este atunci cand sunt multi pacienti, iar cadrele medicale trebuie sa faca eforturi imense ca sa se ocupe de toti.
Si cum sectia de chirurgie este tot timpul plina de bolnavi, oamenii in halate albe lucreaza la foc continuu si peste program de multe ori.
In sectia de chirurgie sunt internati in prezent peste 60 de bolnavi. De acestia trebuie sa aiba grija cei 21 de asistenti medicali impartiti pe trei ture. In mod normal trebuie un asistent la 12 bolnavi, dar cum in sectia nu sunt mai multi, cei prezenti trebuie sa lucreze la foc continuu. Acestia fac eforturi imense pentru ca activitatea sa nu fie blocata. Sectia are si un deficit imens de infirmieri.
Asistentii si infirmierii isi fac treaba in asa fel incat pacientii sa nu aiba de suferit. Bolnavii internati sunt multumiti de modul cum sunt tratati, dar stiu ca pentru asta se munceste de zor. O mana de ajutor o dau si tinerii absolventi de scoli sanitare care aleg sa faca voluntariat in aceasta sectie. Pe luna, in sectia de chirurgie a spitalului se fac in medie cate 300 de externari.