Situatie disperata la Spitalul de Urgenta din Botosani unde exista o criza acuta de medici cardiologi.
Intr-un judet cu o populatie de peste 400.000 de locuitori sunt patru specialisti in domeniu. Iar, acesti cardiologi sunt impartiti pe sectie, ambulatoriu si in urgenta.
Realitatea crunta se rasfrange asupra bolnavilor de inima care trebuie sa stranga din dinti si sa astepte si mai mult de o luna pentru o investigatie de specialitate. Cei trei cardiologi titulari din spital si medicul rezident trebuie sa sustina atat sectia cu zeci de paturi si urgentele, cat si consultatiile in ambulatoriu.
Este o munca la foc continuu, iar specialistii fac fata cu greu solicitarilor.
Din cauza faptului ca spitalul are doar patru medici disponibili, desi ar fi nevoie de noua in total pentru ca situatia sa fie cat de cat una normala, cardiacii care vin la consult trebuie sa-si faca programari cu mai multe luni in avans.
Oamenii cu afectiuni cardiace care vin la consult in cabinetul din Ambulatoriu fac de multe ori cale intoarsa.
Acestia sunt nemultumiti de rasplata pe care o primesc dupa ce o viata au platit la fondul de sanatate. Medicii din sectie au primit de curand un aparat performant pentru ecografii la inima, dar din nefericire deficitul major de specialisti isi spune cuvantul.
Ultima data cand la spital s-au scos la concurs posturi de cardiologi nu s-a prezentat niciun candidat. Pana cand situatia se va redresa, bolnavii de inima trebuie sa traiasca cu speranta ca intr-o zi vor ajunge la consult.