Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și, deși ți se pare că mai sunt trei luni până la Crăciun, acestea vor trece repede. Așa că este timpul să te gândești cum să petreci aceste sărbători fără să fii îngrijorat de lipsa banilor și fără să fii ruinat financiar. Câteva indicii de care să ții cont: reduceri, planificare, necesitate și credit nebancar urgent.

Planificarea reprezintă primul pas în vederea petrecerii sărbătorilor fără griji. Stabilește-ți ce vei face de Crăciun și de Revelion. Vei petrece singur sau cu iubita, vei merge la părinții tăi sau la părinții ei, vin părinții pe la voi, veți merge în vacanță la munte, un prieten organizează petrecerea de Revelion și v-a invitat, ce zile libere ai de la muncă etc. Dacă reușești să îți pui la punct aceste necunoscute din luna octombrie, deja poți să îți faci un plan de bătaie: cheltuielile par multe însă o listă te poate ajuta. Stabilește cine primește și ce primește, stabilește dacă ai de gătit și dacă ai timp de gătit, stabilește cât costă cazarea, cât costă transportul, dacă trebuie să-ți cumperi îmbrăcăminte și încălțăminte. Astfel, vei putea ști, în mare, cam ce sumă vei avea de cheltuit.

Necesitatea este al doilea aspect pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când bugetul este redus. Nu este nevoie să faci cumpărături inutile, doar pentru că ar putea fi nevoie. Precum spuneam și mai sus, fă-ți un plan și ține-te de el. Desigur, pot apărea și incidente sau evenimente neprevăzute, însă pentru acestea poți face un buget separat, de care să nu te atingi decât în caz de nevoie. Cumpărăturile sunt o ispită, într-adevăr, însă efectul cumpărăturilor care nu sunt necesare îl vei simți fix în zilele Crăciunului, când bugetul personal va fi cu mult depășit și va fi nevoie să intri în banii de rezervă.

Reducerile sunt un fenomen obișnuit al sfârșitului de an, așa că nu ezita să le vânezi. Sunt câteva aspecte la care trebuie să fii atent: prețul, necesitatea și perisabilitatea. Dacă observi că un obiect este la reducere, nu te arunca să îl cumperi imediat. Mai degrabă urmărește în timpul anului prețul, salvează-ți o listă cu fluctuațiile și vezi dacă într-adevăr merită. Mulți vânzători, mai ales dintre magazinele online, umflă artificial prețurile înaintea sărbătorilor pentru ca de Black Friday să scadă la nivelul inițial, fără a face o reducere reală. Necesitatea este un alt aspect, poți verifica dacă mai poți folosi până după Revelion cuptorul cu microunde (atunci când sunt adevăratele reduceri), poți folosi instalația, beteala și globulețele de anul trecut iar adidașii ți-i poți lua și în februarie, dacă bugetul tău este limitat în momentul de față.  Iar dacă găsești mâncare la reducere, nu cumpăra decât cât ai nevoie. În câteva zile vei constata că ai dat banii de pomană pe câțiva litri de lapte din care jumătate  s-a stricat

Un credit nebancar urgent este o soluție convenabilă atunci când nu ai destui bani sau când nu vrei să umbli în fondul de rezervă. Acest gen de credit se acordă în câteva zile, nu necesită o tonă de acte și nici drumuri inutile la bancă și se rambursează lejer, într-o perioadă de câteva săptămâni sau luni. Este o gură de aer atunci când ai de făcut cumpărături însă nu ai toți banii odată.

Sărbătorile nu trebuie să fie o povară. Accesând un credit nebancar urgent pe împrumut24.ro poți avea parte de sărbători așa cum ți le dorești, iar banii îi vei rambursa în rate convenabile, fără să-ți cheltuiești fondul de economii.

ARTICOL PUBLICITAR