stire-competite

Competitie sportiva de mare anvergura la Botosani.
Timp de doua zile la Sala Polivalenta „Elisabeta Lipa” s-a desfasurat a treia editie a Cupei Internationale de Qwankido, o competitie de arte martiale pentru copii si juniori.
Au fost sute de competitori din Botosani si din alte zece judete din Romania, precum si din Republica Moldova.
Sustinuti de parinti, bunici, prieteni si colegii, sportivii au luptat pentru a obtine un rezultat cat mai bun. Si au reusit.
Cupa internationala de Qwankido a debuta, sambata in aplauzele a sute de sportivi, arbitri si spectatori, care au urmarit dansul Dragonului, simbol al cavalerismului.
Dupa acest moment competitia a continuat cu probele de tehnica, tehnici de arme traditionale precum si lupta competitionala.
In cele doua zile, aproximativ 450 de sportivi cu varsta cuprinsa intre 4 si 17 ani, de la 22 de cluburi din Romania si din Republica Moldova au luptat pentru a obtine un rezultat cat mai bun. 40 de arbitri au tinut jocul in frau.
La eveniment au luat parte oficiali de la nivel central care au adus in atentie faptul ca sportul este foarte important pentru copii.
La finalul fiecarei zile a avut loc festivitatea de premiere a celor buni competitori.
Prin organizarea acestei competitii de anvergura internationala, s-a urmarit pregatirea copiilor in vederea participarii la campionatul national ce se va desfasura in primavara anului viitor.
Cupa internationala a fost organizata de
Asociatia Judeteana de Arte Martiale Botosani si Federatia Romana de Arte Martiale din Romania, in parteneriat cu Primaria Municipiului Botosani si Cluburile Sportive Dao Botosani si Sinh Dau Botosani.